Complex Stadhouderslaan bestaat nu uit vier blokken met portiekappartementen. De buitenste blokken gaat Wooncompas slopen:

  • Blok 1: sloop van 40 portiek appartementen met nieuwbouw van 32 1-2 persoonswoningen woningen.
  • Blok 4: sloop van 32 portiekappartementen met nieuwbouw van 29 appartementen
De middelste blokken (blok 2 en 3) blijven staan en worden tot nul-op-de-meter appartementen gerenoveerd. Meer informatie over de renovatie van blok 2 en 3 vind u hier.

Nieuwbouw blok 1

In blok 1 slopen wij 40 portiek appartementen. Wij waren van plan om hier 15 eengezinswoningen terug te bouwen. Dit betekent in dit blok 25 woningen minder. Er is veel vraag naar woningen in Ridderkerk en graag willen wij hier hetzelfde aantal woningen terug bouwen.

We hebben gekozen voor een modulaire woning van StartBlock. Dit is een woning van 50 m2 groot en geschikt voor 1-2 persoonshuishoudens. Omdat deze woningen "rug tegen rug" staan is het mogelijk om 32 woningen te plaatsen in blok 1. Een modulaire woning betekent dat de woning in een fabriek wordt gemaakt en in zijn totaal naar de bouwplaats wordt gevoerd. Waarna de woning wordt geplaatst op de fundering. De totale bouwtijd is hierdoor maximaal 3 maanden.

Hier vindt u het ontwerp inclusief terreininrichting voor de StartBlock woningen voor blok 1. We gaan deze woningen verhuren aan personen die nog geen zelfstandige woning hebben gehad. Dit betekent dat we hierdoor een starters woningen realiseren voor jong volwassen.

Impressie nieuwbouw blok 1

Nieuwbouw blok 4

In blok 4 slopen wij 32 portiek appartementen. Hier bouwen wij 29 appartementen terug. Op dit moment is het voorlopig ontwerp gereed. De woningen zijn levensloopbestendig en op de begane grond komt er een scootmobielruimte. Hier vind u de link naar de tekening naar het voorlopig ontwerp voor blok 4. Bekijk hier de plattegrond.

Impressie nieuwbouw blok 4

Waar vindt u dit project?
Stadhouderlaan huisnummer 43 t/m 121 (blok 1) en huisnummer 251 t/m 313 (blok 4) te Ridderkerk.
Huidige planning
We zijn druk bezig met de uitverhuizing voor onze huurders voor blok 1 en 4. Dit heeft meer tijd nodig dan wij hadden geschat. We verwachten dat eind maart 2021 alle huurders zijn verhuisd. Op basis hiervan hebben wij de volgende voorlopige planning opgesteld:
  • Werkzaamheden verduurzaming blok 2 en 3: start januari 2021 – oplevering medio juli 2021.
  • Sloop werkzaamheden blok 1: start mei 2021 – oplevering juli 2021.
  • Nieuwbouw blok 1 (StartBlock): start juli 2021 – oplevering september 2021.
  • Sloop werkzaamheden blok 4: start september 2021 – oplevering november 2021.
  • Nieuwbouw blok 4: start december 2021 – oplevering december 2022.
Hoe komt u in aanmerking voor wonen in dit project?

De beschikbare woningen worden geadverteerd via Woonnetrijnmond.nl. U moet daar ingeschreven staan als woningzoekende.

Actueel nieuws
Projectontwikkelaar Marianne Schuimer vertelt in dit filmpje wat er te gebeuren staat een waarom de aanpak zo bijzonder is.

Disclaimer

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Een planning kan veranderen door weersomstandigheden, veranderende wet- en regelgeving en/of andere onvoorziene omstandigheden. Als de planning van dit project verandert, passen we de planning aan op onze site. Hier vindt u dus altijd de actuele planning.