Op donderdag 11 augustus bracht minister Hugo de Jonge een bezoek aan de Stadhouderslaan in Ridderkerk. Begin dit jaar zijn daar 32 modulaire en duurzame starterswoningen van StartBlock geplaatst. De woningen zijn in de fabriek gemaakt en in zijn geheel van de bouwplaats naar de Stadhouderslaan vervoerd. De totale bouwtijd is maximaal 3 maanden en daarmee veel sneller dan bij traditionele woningbouw.

Dit noemen wij bij Wooncompas anders en slimmer bouwen! Een vorm van bouwen die naadloos aansluit bij de kernboodschap van het ministerie. Om snel extra woningen te bouwen en daarmee het woningtekort aan te pakken.

Om 09:30 uur arriveerde minister Hugo de Jonge aan de Stadhouderslaan. Marianne Schuimer (projectontwikkelaar bij Wooncompas) Peter Kranenburg (interim bestuurder bij Wooncompas) en Hidde Proost (commercieel directeur bij StartBlock) stonden klaar om de minister alles te vertellen over het project.

Vol trots liet ook onze huurder Mark Larooij zijn 50 m2 starterswoning aan de minister zien. De moderne keuken op de begane grond, een knusse woonkamer op de eerste verdieping en de slaapkamer en badkamer op de tweede verdieping. De woning is van alle gemakken voorzien en ook over voldoende bergruimte is slim nagedacht. Zo zijn in de beide trappen van de woning lades verwerkt. Handig en efficiënt!

De minister was erg enthousiast en op deze manier heeft hij een goed beeld gekregen van deze vorm van bouwen en wonen. Duidelijk is dat door modulair te bouwen we sneller meer mensen helpen aan een betaalbare woning.